Selasa, 18 Mac 2014

Salam Perkenalan Dari Penulis

Selamat pagi semua. Hari ini saya mahu berkongsikan tentang diri saya. Nama saya adalah Zanurah Binti Ramli, dilahirkan di Melaka dan sekarang menetap di Sungai Rambai, Melaka.

Sebelum ini saya telah bekerja dengan syarikat swasta untuk tempoh masa selama 28 tahun. Didalam tempoh itu saya telah menimba pengalaman antaranya menyelia operasi pengeluaran (10 tahun), sumber manusia dan unit gaji (12 tahun) dan bahagian pembelian (6 tahun). Telah menamatkan perkhidmatan pada 28.02.2014.

Saya mula menceburkan diri didalam perniagaan kraftangan rotan secara sambilan didalam tahun 2005, mendapat bimbingan dan tunjuk ajar dari saudara Mansor Bin Md Dan serta khidmat nasihat dari saudara Ishak Kassim yang merupakan penerima anugerah Tokoh Kraf Negara / Adiguru bagi tahun 2011 (dalam bidang hasil rimba). Telah mendaftarkan perniagaan dibawah nama TIQA HAMIZAH ENTERPRISE pada 18.09.2011 dan menjalankan perniagaan sepenuh masa bermula 01.03.2014. Tiqa Hamizah Enterprise telah mengeluarkan pelbagai hasil kraf anyaman rotan yang berkualiti, menyediakan kursus menganyam bakul rotan melalui kursus 1 Malaysia dibawah anjuran Mara dan mengadakan kelas menganyam bakul rotan untuk pembangunan masyarakat setempat.

Ini sahaja serba sedikit mengenai diri saya. Terima kasih diatas perhatian anda semua.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan